Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 6.2.2012 8:28

Kysymys: Kylmäsilta hirsitalossa

Eristäminen

Asumme 2007 valmistuneessa Honkatalojen lamellihirsitalossa. Nyt huomasimme kovilla pakkasilla yhden ulkoseinän alareunassa pistorasian ympärillä kohdan, josta puhaltaa kylmää ilmaa sisään. lämpötila on tuossa kohdassa pakkasen puolella, mutta lämpiää jo parinkymmenen sentin päässä sisäänpäin tultaessa. Vuotokohta on noin 50 cm leveä, ja lattiataso näyttää olevan muutaman millin painunut tuosta kohdasta alaspäin ja lattian ja jalkalistan välissä on pieni rako.

Talon perustuksena on betonilaatta ja harkkosokkeli. Sisälattia on kivilaattaa ja seinä tosiaan lamellihirttä. Miten näitä kylmäsiltaongelmia hoidetaan hirsitaloissa kun seinää ei voi mitenkään avata? Voisiko ongelman ratkaista ulkopuolelta?
Kysymyksiä: 6 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Pistorasia on upotettu hirteen. Se on todennäköisesti hirsien saumassa. Tuolla kohtaa on voinut tilke irrota hirsien välisestä saumasta, tai tilkettä on joka tapauksessa vähemmän kuin muualla. Sähkörasia kannattaa irrottaa ja rako tiivistää elastisella massalla. Tilkettä voi samalla myös lisätä. Kertomasi mukaan hirsi on myös voinut vähän vääntyä ja tilkeväli on vähän suurentunut. Tilkettä voi jonkin verran lisätä saumaan ulkopuolelta, mutta liian tiukkaan sitä ei saa lyödä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kylmäsilta hirsitalossa":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: