Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 28.4.2014 12:23

Kysymys: Kylmän ulkovaraston seinien eristys?

Eristäminen

Pihallani on muutaman neliön pieni kylmä ulkovarasto, jonka kaksi seinää on paljasta betonia ja kaksi seinää puuta. Ongelmana on ilmanvaihto, talven jäljiltä tavarat olivat homeessa, ilmeisesti nopean lämpötilan vaihtumisen takia jolloin betoniseinän sisäpinnan kosteus ei ole päässyt tuulettumaan pois. Vaihtoilmaa pääsee sisään melko suurista raoista oven ympärillä mutta se ei kierrä ulos mistään. Aion laittaa puuseinään tuuletusventtiilin mutta paljaat betoniseinät olisi hyvä myös eristää jotenkin sisälämmön tasaamiseksi. Mitä niihin kannattaisi laittaa? Eristys on mahdollinen ainoastaan sisäpuolelta ja tilaa ei ole tarkoitus lämmittää.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kiinnitä betoniseinään uretaanilevyjä vaikka lyöntiruuveilla, eli poraa levyjen läpi lyöntiruuvin nailonosan kokoinen reikä ja käytä noin 50mm halkaisijaltaan olevaa muovialuslevyä, jolloin saat levyt heti kiinni betonipintaan. Valitettavasti nämä Suomen nykyiset säätilat aiheuttavat sen, että lämmittämättömässä ulkovarastossa tavarat homehtuvat.
PN

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kylmän ulkovaraston seinien eristys?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J521377123 antama (29.4.2014 7:56) kommentti

Kiitos vastauksesta. Käykö eristämiseen myös tuo Finnfoamin sininen polystyreenilevy? Sitä minulla olisi helposti saatavilla.Jäsenen PN antama (29.4.2014 9:9) kommentti

Se on hyvä materiaali, käytä sitä.PN
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: