Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 26.9.2022 12:17

Kysymys: Kovalevyn höyrynläpäisevyys

Eristäminen

Onko tehdasmaalatun kovalevyn (3,2 mm) höyrynläpäisevyys parempi kuin (vanhan) Gyproclevyn? Kyseessä on lisäeristäminen talon päädyn lämmittämätöntä varastohuonetta vasten. Vanha rakenne on lämpimästä lukien Gyproc, lasivilla, Gyproc. Tämän päälle lisäisin selluvillalevyt ja verhouksena tuo maalattu kovalevy. Onko se liian tiivis reijittämättömänä? Käyttäisin reijitettyä levyä vain osaksi "työkaluseinänä".

"Varastosta siisti verstas"

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tuon selostuksesi perusteella seinärakenteessa ei tarvita lisää höyrynsulkuja, sillä ilmeisesti siinä on jo yksi, koska vanha rakenne on kertomasi mukaan Gyproc (tässä välissä pitiäsi olla höyrynsulku) lasivilla ja gyproc. Tutki onko näin. Päälle voit laittaa esittämäsi materiaalit ilman reikien tekemistä. Ilmeisesti teet varastosta lämpimän / puolilämpimän verstaan. Tehdasmaalatusta kovalevystä vesihöyry menee läpi samoin kuin gyprokistakin.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kovalevyn höyrynläpäisevyys":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: