Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 27.3.2014 15:41

Kysymys: Konehallin eristys

Eristäminen

Moi. Askarruttaa konehallin eristys. Hallissa on teräskehät + 2x5:sta vaaka/ 900mm jaolla seinäorsina sekä peltipinta.Seuraavanlainen rakenne olisi mielessä sisältä-ulos:

- ek gyproc 13mm

- höyrynsulkumuovi

- koolaus pysty 2x2 tms.

- eps levy 50mm koolauksien väliin vaahdolla tiivistettynä

- kehät

- orret 2x5 vaaka

- orsien väliin 100 mm eps levy vaahdolla tiivistettynä

- pintapeltiYmmärtääköhän sen nyt tuosta...Tarvitaanko tuuletusrakoa/koolausta ulkopellin ja ulomman 100mm eps kerroksen väliin, 2x5 on 125 mm leveä joten 2.5 cm siihen pellin väliin jää muutenkin. Onko käytettävä eps s laatua jos on gyproc pinta sisimpänä ?Kiitos etukäteen. 
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Rakenne itsessään on ok.  Kuitenkin askaruttaa hallin rungon jäykistäminen.  Onko hallin runko itsessään jäykistetty vai onko jäykistykseen otettu huomioon seinän ja katon rakenteita.  Samoin hallin koolla on merkitystä. 
Jos halli on jo kylmänä olemassa, on eristäminen rakennusluvan varainen toimenpide. Jos halli täyttää paloluokan P3 vaatimukset, niin esittämäsi rakenne on toimiva. P2:een ei ko. rakenne kelpaa, koska silloin EPS materiaalina ei voi olla tuuletusvälin pintana.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Konehallin eristys":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen Himself antama (28.3.2014 16:49) kommentti

Jos ymmärsin oikein niin runko on itsessään jäykistetty, otettu huomioon eristyksen tuoma kuorma. Paloluokka p3.Kokonais pinta-ala on  n. 130m2 josta puolet tulisi puoli lämpimäksi tilaksi väliseinällä erotettuna.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kasveja hallin pohjoispuolelle
Nyt tarvitsisin apua konehallin pohjoispuolen suunnitteluun. Elikkäs mitä kannattaisi istuttaa alueelle jossa kasvaa nykyään pääasiassa juol...