Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 17.10.2021 12:48

Kysymys: Kellariseinän kosteus

Eristäminen

Hei, ostimme talomme 2013 tammikuussa. Se on rakennettu 1954 ja laajennusosa 1990. Nyt meillä ongelma kellaritilassa, joka sijaitsee vanhalla puolella. Siellä on kosteusjälkiä. Kellaritila on rempattu 2000-luvun alussa ja tuolloin sinne on asennettu lattialämmitys kylppärirempan yhteydessä. Hometta seinässä ei näy. Kyseisen seinän takana on ulkotila, joka jää yhden makuuhuoneen ja keittiön lattian alle. Talo on rinnetontilla. 2000-luvulla on laitettu patolevyt sokkelin ympäri mutta tämä kyseinen seinä ei ole ulkoseinää. Kuvassa näkyvässä kulmauksessa näkyy vanhaa perustuskiveä (jonka kaivoin esiin) ja siitä näyttää kosteus tulevan sisään. Myös mittarilla otetut lukemat on siinä kaikkein korkeimmat (33,7%). mitä seinälle tulisi tehdä? Mitkä on mahdolliset kustannukset? 


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kuvassa näkyvä kivi pitää poistaa, sillä se johtaa kosteuden / veden muuhun rakenteeseen. Ota paikalle rakennusalan urakoitsijoita vähintään kolme, mutta eri aikaan ja pyydä heiltä tarjous tuon ongelman kokonaisvaltaisesta korjauksesta ja takuu siitä, että kosteus / veden tulo on poistettu. Tarjouksien perusteella saat todelliset kustannukset selville.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kellariseinän kosteus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: