Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 29.3.2012 18:41

Kysymys: Kellarin sisäseinän eristyksestä

Eristäminen

Kellarista on aukaistu vesivahingon takia seinää noin 0,5 m korkeudelta. Entisenä eristyksenä on ollut ja on edelleen 0,5 m ylöspäin vuorivillaa. Yhdessä seinässä kosteusarvot olivat korkeammat vaikka vettä ei ole kyseisessä huoneessa päässyt seisomaan ollenkaan. Kuntokartoittajan mukaana kosteus voi olla kapilaarista tai pintakosteutta, joka johtuu siitä että pihan kaltevuus on taloon päin. Kuntokartoittaja ehdotti, että käyttäisi alaosan eristeenä styrox- tai uretaanilevyä. Olisiko tämä hyvä ratkaisu vai mitä suosittelette? Kävisikö eristeeksi Finnfoam vai kannattaako käyttää edelleen villaa?
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensimmäiseksi pitää selvittää kosteuden lähde ja poistaa se. Sitä ennen ei kannata suunnitella mitään korjausta. SPU:lla on oma ohjeistonsa kellaritilojen seinien eristämiseen. Siinä lattiarajaan tehdään ilmanvaihtokanava, jota pitkin kapillaarinen vesi saadaan haihtumaan eikä synny homeongelmaa. Antamillasi lähtötiedoilla en uskalla suositella muuta korjaustapaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kellarin sisäseinän eristyksestä":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: