Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 30.6.2014 21:54

Kysymys: katto remonttiin

Eristäminen

moi nyt olisi kattoremontin vuoro.uusisin pellit ja samalla nostasin eristettä 10cm.nyt katossa 15cm mineraalivillaa.aikanaan tehty niin että höyryn ja aluskatteena käytetty tervapaperia.kysyisin tämmöistä en kehtais purkaa sisäkatto paneeleja pois ja höyryn sulku pitäisi kaiketi siellä olla ja niin että on höyrynsulku hirsi rungossa kiinni eikä niin kuin nyt hirsistä irti.voiko sulun asentaa ulkokautta näin ollen säästyisin paneelien purulta.tarkoitus on vaihtaa kaikki villat uusiin ja samalla asentaa intello höyrynsulku kankaan, uudet villa,t korottaa katto tuoleja 10cm uudelle villan lisäykselle ja aluskate/uusi pelti.eli vino sisäkatto ja hirsi mökki.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kun avaat yläpuolelta kattorakenteet, näet nykyisistä eristeitä mahdolliset vuotokohdat höyrynsulussa, yläkautta sen suorittaminen ei onnistu. Toisin sanoen tarpeelliset korotukset lisäeristystä varten tuulensuojana tervapaperi on oiva vaihtoehto sitten hyvä tuuletus väli mielellään 70 mm   aluskate ruoteet ja pelti.
Mikäli höyrynsulku vuotaa tee se alakautta jolloin saat siitä toimivan.
HS

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / katto remonttiin":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

paneelikatto
Käykö COLORIA SISÄKATTO maali ikivanhaan paneelikattoon joka on luultavasti lakattu aikoinaan ? Kysyn siksi kun ei tääll&...
Lyyraviikunan leikkaaminen
Lyyraviikunallani on tullut katto vastaan. Voinko katkaista sen? Miltä korkeudelta ja milloin? Nyt siinä on yksi runko....