Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 18.10.2013 12:30

Kysymys: iv-putkien jälkieristäminen?

Eristäminen

Hei!
Kysyisin mielipidettänne iv-putkien jälkieristämisestä, kun tästä on niin monta eri mielipieltä. Eli taloon on asennettu ilmanvaihtoputket puhallusvillan sisään, eikä putkien ympärillä ole muuta eristettä. Putkien päällä on noin 200-300 mm puhallusvillaa ja putket ovat siis lto-koneelta huoneisiin ja huoneista koneeseen päin.
Miten kannattaisi vai kannatteeko näitä huoneisiin menevät ja keittiöstä/pesustiloista/wc:stä lähtevät menoputket lisäeristää vai riittääkö tuo puhallusvillaeristys?
Ulkoa tuleva ulkoilmaputki on koneelle kyllä eristetty noin 100mm villalla joka on osittain puhallusvillan sisällä.
Kysymyksiä: 105 kpl
Jäsenen sähkötesteri antama (30.12.2017 12:54) kommentti

Mielestäni rakennusmääräyskokoelman velvoittava osio (linja)määrittelee minimi vaatimukset jotka rakentamisen tulee täyttää juridisesti ,siis toinen osio ohjelliset on vain suosituksia jotka eivät sido juridisesti ellei rakennus asiakirjoissa toisin mainita eikä mikään tuotevalmistaja voi valmisteohjeillaan kumota rakennusmääräyskokoelman velvoittavaa osiota omilla ohjeillaan ellei rakennusasiakirjoissa toisin mainita. Nämä asiat on hyvin tarkkaan huomioitava kun aletaan asioista reklamoimaan ja riitauttamaan asoita kuten myös niissä menestymään.  
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Normaali ohje on eristää putket 5 cm muottivillalla. Eristeessä ei tarvitse olla höyrynsulkua. Eristeen päälle asennetaan normaali puhallusvilla.Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / iv-putkien jälkieristäminen?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Menestymisvyöhykkeen tarkkuus?
HeiAjattelin ostaa pihajasmikeen taimen,mutta huomasin sen viihtyvän III-vyöhykkeellä ja itse asun Kurussa, joka on IV-vyöhykettä.Ystävä...
Onko hyvä laittaa nyt keskellä kesää kituliaalle omenapuulle (Dolomiitti)kalkkia ja /tai puutuhkaa? Kuinka paljon?
Minulla on siis aikaisemmin tosi kitulias omenapuu, josta kysyinkin jo aiemmin pari päivää sitten :-)...
Päivänlilja
Mistä johtuu kun kaksi vuotta sitten istuttamani Päivänliljat eivät kuki?Onko lannoitus väärä?...
Tuija-aidan istutus aurinkoiselle paikalle
Olemme istuttaneet uuden omakotitalon pihaan Tuija-aidan ja tuntuu että olemme ihan hukassa kuinka paljon noita pitäisi kastella. Nyt on vielä...
Pavulla ongelmia!
Papu lähti hyvin kasvuun, mutta nyt aivan yllättäen osa pavuista alkoi ruskettua. Viikon verran oli paahtavaa hellettä, mutta kastelin...