Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 28.6.2023 8:0

Kysymys: Ilmarako vai ei

Eristäminen

Tarkennusta aiempaan. Puurunkoisen,tiiliverhoillun, 1975 rakennetun, piilosokkelilla olevan omakotitalon autokatos on muutettu lämpimäksi.Nyt tallissa on yksi seinä alkuperäisellä tiilipinnalla ja tallissa talvella  pidetty lämpötila on n. +8C. Tiiliseinän takana on makuuhuone. Mkuuhuoneesta katsottuna seinä talliin päin on rakenteeltaan lastulevy,höyrysulku,(puurunko) villaeristys 150mm,tuulensuojalevy, ilmarako 2cm ja sitten se tallin kanssa yhteinen tiiliseinä. Katoksen muutos talliksi on lähemmäs 10 vuotta sitten tehty ja samassa yhteydessä tiiliseinän takana oleva ilmarako tukittiin eristysvaahdolla ylhäältä. Nyt epäilys toimiiko rakenne tallin ja makuuhuoneen välillä oikein vai kerääntyykö väliin kosteutta. Tallin puolella ylätiilikerrokseen on tullut valkoista kalkkihärmää. Kysymys: pitäisikö ilmarako olla edelleenkin auki vaikka tallin puolella tiiliseinä on puolilämpimän tilan toinen seinä? Vai jokin muu ratkaisu?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tuuletusraon voi avata, niin raon kautta tuo todennäkoinen kosteus poistuu ulkoilmastoon, mutta tallin katon alapinnassa pitää olla palolta suojaava levytys  EI 30 luokkaa samoin osin muita seiniä kuin tiiliseinä. Paikallinen paloviranomainen määrittelee ne tarkemmin.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Ilmarako vai ei":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: