Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 22.4.2013 11:26

Kysymys: Ilmansulkupaperi vai höyrynsulku peruskorjaushankkeessa

Eristäminen

Teen peruskorjauksen vanhaan hirsitaloon. Vanharunko lisäeristetään ulkopuolelle ilmansulkupaperia ja ekovillaa käyttäen. Miten pitäisi menetellä täysin uudelleen rakennettavan yläkerran yläpohjan ja ulkoseinien sekä alakerran laajennusosan ulkoseinien kanssa? Tuleeko uusilla osilla käyttää ilmansulkupaperia ja ekovillaa vai nykyisen mallista ratkaisua höyrynsulkumuovilla ja esim vuorivillalla. Tähän liittyy myös ilmanvaihto, joten suositteletteko koneellista vai painovoimaista ilmanvaihtoa vai ilmanvaihdon osalta jonkun asteista "osastointia?"


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Määräysten mukaisena lähtökohtana on rakenteen tiiviys. Sisäpuolen tiiviyden pitää olla viisi kertaa parempi kuin ulkopuolen. Tämä ei riipu eristeestä. Ulkopuolella ratkaisuna on aina tuuletusrako julkisivuverhouksen takana. Vanhoissa rakenteissa ja uusissa parempi ratkaisu on käyttää höyrynsulkua. Sillä estetään ylimääräisen sisäilman kosteuden siirtyminen läpi ulkoseinärakenteen. Rakennusluvassa on vaikea saada läpi painovoimaista ilmanvaihtoa. Koneellinen Ilmanvaihto lämmöntalteenotolla on hallittavampi, kun painovoimaisena. Samaan huoneistoon ei pidä laittaa kahta eri järjestelmää, koska helposti painovoimainen Ilmanvaihto toimii tuloilmaventtiileinä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Ilmansulkupaperi vai höyrynsulku peruskorjaushankkeessa":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: