Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 6.7.2017 19:50

Kysymys: Hirsiseinän ulkoverhous uusiksi

Eristäminen

Vuoden -34 hirsitalossa on pystyulkovuorilaudat suoraan hirren pinnassa. Ne ovat uusimisen tarpeessa. Laitanko ohuen vuorivillan vai 12 mm tuulensuojalevyn hirren päälle, jos villan, niin kuinka? Päälle koolaus ilmarakoa varten ja pintaan ulkoverhouspaneelit alas vaakaan ja päätykolmioihin pystyyn. Peltikattoa uusittaessa räystäitä pidennettiin 15 cm seinän kasvun varalle.

Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kun korjaat, niin asenna hirsiseinän ulkopintaan esimerkiksi ISOVER RKL-31 FACADE 60 mm paksuinen tuulensuojallinen lämmöneristelevy.
Jos hirsipinta on epätasainen, niin pane facaden alle pehmeä 20 mm paksuinen ISOVER KH tasaamaan epätasaisuuksia.
Katso työohjeet http://www.isover.fi


Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Hirsiseinän ulkoverhous uusiksi":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Punaherukoiden leikkaus
Kuinka usein punaherukkapensaat pitää tai kannaattaa uusia. Pihassani on ainakin 40-vuotiaita pensaita, joita leikkaan kyllä säänöllisesti....
lehtokotilot ja kukat
Onko jotkin kasvit/kukat sellaisia, jotka erityisesti "houkuttelevat" kotiloita? Entä jokin mistä eivät niin kovin v&auml...