Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 5.10.2011 23:40

Kysymys: Eristys sisäväliseinissä ja välipohjassa

Eristäminen

Rintamamiestalon tarvepohjainen remontointi jatkuu.

Nyt vuorossa on merkittävä vaihe kun koko keittiö uusitaan. Olen aiemmin joutunut ulkoseinien eristystä parantamaan paikotellen myös sisäpuolisella lisäeristyksellä. Lämpimien tilojen väliseiniin ei sen sijaan ole puututtu. Mikä on oikea tapa nyt eristää wc:n ja keittiön välinen seinä, mikäli vanhan eristyksen joutuu purkamaan kokonaan läpivietävien sähköjen ja putkien takia ja miten sijoittuu höyrynsulku, kun toinen seinän rajaamista tiloista on WC (ei suihku)?

Keittiön puolella on uusittavan pinnan (vinyylilevy) alla kipsilevy ja vanha vaakalaudoitus. Laudoituksen alla voi olla puru tai 80-luvulla vaihdettu villa, en vielä tiedä. kipsilevy on niin hyväkuntoinen, että mielelläni jättäisin sen ehjäksi, ja tekisin tekniset vedot (putket, sähköputkitukset) purkamalla seinän wc:n puolelta, jossa myös pinta uusitaan ja laittamalla keittiön puolelle vain vaakapaneloinnin kipsilevyyn kiinni.

Keittiön kohdalla lattia uusitaan ja alapuolinen välipohja keittiön ja kellarin välillä on muusta talosta poiketen puurakenteinen. Riittääkö, jos puran vanhat kerrokset (muovimattox2, puukuitulevy,laudoitus) pois, laitan uuden lautalattian ja äänieristän sen ALAPUOLELTA KELLARISTA laudoituksen pohjaan liimattavilla polyuretaanilevyillä, jolloin kellarin kattokorkeutta saisi samalla ylöspäin? kellari on lämmintä huonetilaa, ja tällä hetkellä välipohjassa on paksu villakerros.
Kysymyksiä: 9 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Erityistä ääneneristystä seinä ei tarvitse. Voit purun korvata kovalla kivivillalla. Höyrysulkua väliseinässä ei tarvita. Purkamisen voi tehdä WC:n puolelta. Välipohjan äänieristys ei ohuesta eristevahvuudesta parane. Rakenne kannattaa suunnitella. Paksu villakerros on parempi ratkaisu.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Eristys sisäväliseinissä ja välipohjassa":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: