Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 19.10.2016 9:42

Kysymys: Edelleen sama kivitalon yläpohjan eristeen kastuminen

Eristäminen

Rakennan Lammin kivitaloa ja yläpohjan seinien eristeeksi tulee styroksi, joka kiinnitetään uretaanilla.Päätykolmioiden ajamisen jälkeen yläreuna oli täynä mutaa ja velliä. Seinät oli jo eristetty.Onko haittaa jos pesee kovalla paineella mutaa ja velliä pois styroksia vasten, kastuuko styroksi jajos kastuu kuivuuko myös. Käytin normaalia styroksia, siis kyseessä EPS100 eli miten se suhtautuu,

kun sitä vasten suihkuttaa kovalla vesi paineella mutaa ja velliä pois yläpohjan reunasta johon on

tarkoitus asentaa yläjuoksu ja kattotuolit. Samalla vettä voi myös mennä styroksin ja kiven väliin.

Ilmeisesti se haihtuu sieltä myös pois??Eikös se ole sama kuin laittasi styroksia uretaanilla märkään kiviseinään, kuivuuko kivi sen takana? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tee, kuten edellisesä vastauksessani neuvoin painepesurilla, leveällä suihkulla ja mahdollisimman alhaisella paineella.  Levyt rikkoutuu mahdollisimman vähän ja vesimäärä pysyy pienenä.

Uretaani ei tartu märkään betoniin, mutta kovettuneena se pysyy kyllä kiinni betonissa, jos ei mahdottomasti rasiteta.  Onko suunnitelmissa määrätty uretaani kiinnitys tavaksi ? Jos tällaisia  eristeitä laitetaan, on mekaaninen kiinnitystapa ainoa oikea tapa.  Mikä on vastaavan mestarin käsitys tilanteesta?

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Edelleen sama kivitalon yläpohjan eristeen kastuminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: