Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 28.1.2015 11:52

Kysymys: Betonisen autotallin eristäminen sisältäpäin, SPU ?

Eristäminen

Olen eristämässä paikalleen valetun -66 rinnetalon autotallia. Tallin seinät ovat samaa yhteistä n. 30cm paksua betonivalua, kuin talo, mutta tallin seinissa ei ole eristettä. Kulkua sisään taloon ei ole. Lattiakaivoa ei ole. Kokoa noin 24m2. Alueena on Tampere.

Suurin osa seinistä on maanvastaisia, joten ulkoapäin eristäminen ei ole vaihtoehto. Tallin päällä on terassi, jolta lumi tällä hetkellä sulaa huonon eristyken takia. Lattia on maanvarainen ja senkin tahtoisin uusia remontin yhteydessä ja lisätä kaivon.Kysymykseni koskevat viemäröinti- ja palomääräyksiä:Millainen sisäpinnoitus tulee talliin laittaa, jos laitan 4cm SPU-levyn sisäseinään? 2krt Gyproc?Voiko SPU FRää käyttää kokonaan ilman pinnoitusta ?Olisiko ruisku-uretaani vaihtoehto? Onko kustannustehokas?Tarvitseeko talli jotain erotuskaivoja? Hiekan- tai jopa öljyn-?

 
Jäsenen marksto antama (28.1.2015 19:2) kommentti

Niin se nyt vaan on, että tuon rakenteen sisäpuolinen eristäminen aiheuttaa hyvin suuren kosteusvaurion vaaran. Erityisesti, jos salaojituksessa ja sokkelin vierustäytöissä on puutteita.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Sisäpintaan riittää erikoiskova kipsilevy SPU Remonttilevyn päälle. Esittämäsi SPU levy sopii käytettäväksi ilman pinnoitusta, koska se täyttää palomääräykset.  Ruisku-uretaanipinnasta tulee möykkyinen ja rusehtava, joten näkymä ei ole kovin esteettinen, paloturvallisuus pitäisi myös testata,  eikä hintakaan ole ratkaisevasti edullisempi.
Jos teet kaivon ja viemäröit sen, niin sen on oltava hiekan/öljynerotuskaivo.
Lattiaan ja kattoon myös SPU uretaanilevyt.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Betonisen autotallin eristäminen sisältäpäin, SPU ?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: