Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 25.3.2014 12:59

Kysymys: Betonilaatan päälle eristys

Eristäminen

Olen muuttamassa vanhassa navetassa olevan tilan harrastetilaksi. Tila on n. 70 m2.

Kysyisin lattian eristämisestä.  Tila on ollut alunperin ilmeisesti tuorerehuvarasto, mutta se on jossain vaiheessa muutettu varastotilaksi ja lattia on valettu. Lattiavalun alla on hiekkapatja ja mahdollisesti 50 mm styroksi tai sitten ei. Varmaa tietoa siitä ei ole.

Eristämiseen ei ole mahdollista käyttää enempää kuin 50 mm ja sen päälle lastulevy? ja laminaatti tai matto. Miten esitäminen kannattaa tehdä?
Jäsenen marksto antama (25.3.2014 19:15) kommentti

Riippuu vähän harrastamisen laadusta, kannattaako sitä eristää. Se laatan päälle eristäminen on aina vähän riskaabelia. Suositukseni on, että vanha laatta pois, pohjaa kaivetaan syvemmäksi (anturasyvyyden sallimissa rajoissa), levitetään vähintään 20cm kapillaarikatkosora, joka tiivistetään. Sen päälle 15...20cm umpisolueriste ja vähintään 5cm verkotettu betonilaatta. Sen voi sitten pinnoittaa haluamallaan tavalla.Niin, ulkopuoliset salaojat saattavat olla tarpeen, samoin routaeristeet.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
On monia mahdollisuuksia mm. vanhan lattian purkaminen ja uuden valaminen ja varustaminen lattilämmityksellä jne.
Ehdottamasi tapa toimii myös hyvin paitsi lastulevy on väärä materiaali.  Ehdotukseni on 50 mm Finnfoam levyä pontattuna eristykseksi ja 16 mm:n muottivaneri kiinnitettynä eristeen läpi lattian pinnaksi. Levy
kiinnitetään itsesenkkaavilla ruuveilla vanhaan lattiabetoniin.  Kiinnitysruuvien välit 400 k/k molempiin suunntiin. Ruuvirivi aina levyn reunassa.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Betonilaatan päälle eristys":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: