Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 5.1.2016 14:20

Kysymys: Autotallin muuttaminen huoneeksi

Eristäminen

Autotallissa on katossa kipsilevy. Sen päällä n.20cm puruja.  Aion tehdä sisäpuolelle lisäeristyksen villalla.  Onko syytä poistaa tuo kipsilevy vai voiko jättää? Jos poistan kipsilevyn valuu suurin osa puruista autotalliin.  Lisäksi lattia on tarkoitus eristää ja korottaa 34cm.  Olisiko järkevintä laittaa vaan nykyisen lattian päälle lecasoraa n.25cm ja valaa uusi, johon vesikiertoinen lämmitys.  Talo on vuodelta 65 ja mallia täystiili. Eli seinät tiili villa tiili yhdistelmällä n.50cm paksut, eivätkä siten tarvitse lisäeristystä. 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tutki, onko katossa kipsilevyn alla höyrynsulku, jos on, niin poraa kipsilevyn läpi siihen reikiä noin 30 cm ruudukolla ja voit sitten koolata ja villoittaa katon ja asentaa villan ja kattopintamateriaalin väliin höyrynsulun.
Lattiaehdotuksesi on järkevä toteuttaa noin.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Autotallin muuttaminen huoneeksi ":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: