Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 11.9.2022 12:34

Kysymys: Alapohjan eristys ja tuulensuoja

Eristäminen

Hei

Olen aloittanut alapohjan eristämisen vanhaan puurunkoiseen taloon jossa tavoitteena on huomioida että kosteus ei jäisi eristyksen jälkeen rakenteisiin. Nyt alapohjasta on poistettu orgaaninen jäte ja pintamaa joka oli suurimmalta osin turvetta. Sen alta paljastui myös kivikasa . Alapohja oli muuuten terve ja puut hyvässä kunnossa, joten päätin laittaa 50mm villan olemassa oleviin runkoväleihin ja ristikoolata uuden rungon vanhaan runkoon 48x 125mm runkopuulla sekä asentaa väleihin 150mm villan. Villat ovat paroc Xtraa. Alusn jälkeen heräsi seuraavia kysymyksiä..

.Runko 48x123mm. Eli en ajatellut kiinnittää sitä sokkeliin tai keskellä olevaan runkopuuhun ja asennan sille tuet maata vasten. olenko oikeilla jäljillä ? 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
En osaa suoralta kädeltä kuvitella minkälaista tukea olet ajatellut puuseinälle maahan.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Alapohjan eristys ja tuulensuoja":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: