Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Energianeuvonta aihealue Seuraava
pvm: 28.6.2011 15:21

Kysymys: Lattialaattojen vaihto kaivon vieressä?

Energianeuvonta

Meillä on juuri valmitunut kph-remontti, ja heti huomattiin kaatovirhe : lattialle jää kaivon viereen lätäkkö ja kaatoja on puol metriä ennen kaivoa 4-5mm ja kauempana kaivosta 8mm kun pitäisi kai puhua sentistä metrillä ja viimeisellä puolella metrillä ennen kaivoa niin ikään sentistä?

No urakoitsija kävi katsomassa ja vähättelemässä asiaa, hänen mielestään se on vaan "kosmeettinen haitta" joka toki voidaan korjata jos se meitä kovasti häiritsee. Hän ehdotti korjaavansa asian niin, että ottaa irti joitakin laattoja kaivon vierestä ja tiukentaa kaatoa kaivolle. Vesieriste ei kuulemma rikkoudu vaikka näin tehdään. Kysymykseni kuuluukin, eikö muka rikkoudu??? Onko tämä hyväksyttävä tapa korjata lattian kaadot? Entäs jos niin käy, eriste paikataan ja saumakohta eristeeseen tulee noin lähelle kaivoa eli käytännössä lähemmäksi ei enää pääsekään? Huolestuttaa tämä asia, onko meillä kohta kosteusvaurio tämän takia. Kuusihenkisellä perheellä kylppäri on tietysti vielä kovassa käytössä eli sen todellakin täytyisi kestää.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ammattilainen osaa poistaa laatat niin, että vesieriste pysyy ehjänä. Selostamasi kaltevuudet ovat lähellä tavoitetta. Siksi asia kannattaa vielä kerran harkita. Tuntuu ehkä koomiselta, että ammattilainen toteaa kuivausmelan tarpeellisuuden. Sillä saa suihkun jälkeen lattian kuivaksi, tuvalliseksi ja saippuajäämät pois. Jo ilman olevaa painumaakin tämä on hyvä toteuttaa. Anna urakotisijan tehdä korjaus. Katsotaan, mitä hän saa aikaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Energianeuvonta / Lattialaattojen vaihto kaivon vieressä?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: