Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Energianeuvonta aihealue Seuraava
pvm: 26.8.2021 18:5

Kysymys: Lämmitysmuodon vaihto

Energianeuvonta

Kiikarissa 1990-luvun alun puutalo, jossa pinta-alaa reilut 150 m2 ja kerroksia kaksi. Talossa on kattolämmitys, joka tullee pian tiensä päähän. Millainen prosessi on muuttaa lämmitysmuoto sähköpatterilämmitykseen (kustannukset yms.). Ja lisääkö lämmitysmuodon vaihto lämmityskustannuksia?Kosteissa tiloissa ja keittiössä on laattalattiat, joissa on lattialämmitys. Alakerrassa on lisäksi iso takka-/leivinuuni ja sekä ala- että yläkerrassa on ilmalämpöpumput.Sähkön kulutus ollut nykyisillä asukkailla noin 23 000 KWH/vuosi.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Isoin haaste muutoksessa on johdotusten saaminen siististi ikkunoiden alle pattereille. Kuinka haastava tuo vaihe on, riippuu eniten siitä, tehdäänkö huoneissa muuta remonttia samanaikaisesti. Henkilökohtaisesti lähtisin siitä, että mikäli lämmityspanelit katossa rikkoutuvat, voisi vaihdon tehdä huone kerrallaan. Huonekohtainen kustannus on muutaman satasen luokkaa. Energiataloudessa ei muutoksia suuremmin tapahtune.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Energianeuvonta / Lämmitysmuodon vaihto":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

maa-artisokan taudit ja myyrät
Artisokkiani vaivaa jokin "punalaikku/-pilkkutauti".Sitä näkyy monissa ehjissäkin mukuloissa mutta varsinkin myyrien haukkauskohdissa. En ole l&#...