Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Energianeuvonta aihealue Seuraava
pvm: 19.7.2011 8:58

Kysymys: Grillikodan perustus

Energianeuvonta

Olen rakentamassa grillikotaa ja hiukan tuo perustus askarruttaa. Kota tulee nurmikkoalueen päähän jossa kasvaa luonnon heinää eli luonnollisesti siitä täytyy pintamaa kaivaa ekana pois. Olen ajatellut nostaa kotaa n. 20 cm käyttämällä harkkoja, koska ikkunat ovat muuten liian alhaalla. Kotaan ei tule tässä vaiheessa lattiaa vaan olen ajatellut laittaa sepeliä lattiaritilöiden alle (onkohan järkevää). Muutenkin olen ajetellut käyttää sepeliä kodan ympäristön siistimisessä. Kodan pohjaan olen ajatellut laittaa 3 kpl ilmanottoputkia (ns. "mersu") 100-150 mm. Maan routimisesta ei ole kovin hyvää käsitystä eli sekin täytynee ottaa huomioon. Olen ajatellut kaivaa maata pois ja upottaa sinne pihapiiristä löytyneitä kiviä ja sen päälle sitä sepeliä (16-32 mm). Harkkojen kohdalle täytyisi pohjamaa saada tiiviiksi, koska 16-32 sepelihän ei tiivisty.

Olisikos hyviä vinkkejä miten tuo perustus kannattaa tehdä. Käytössä lapio ja kottikärri.
Kysymyksiä: 16 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kun maa on routivaa, perustus kannattaa tehdä kevyesti, jotta kotaa voi oikaista, jos menee vinoon. Ota humus pois pinnasta. Laita harkkojen alle ohut kerros sepeliä. Se tiivistyy ohuena kerroksena riittävästi. Toteuta pohja muuten suunnitelmasi mukaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Energianeuvonta / Grillikodan perustus":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: