Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Energianeuvonta aihealue Seuraava
pvm: 7.10.2014 21:35

Kysymys: ei otsikkoa

Energianeuvonta

Hei asumme rivitalokolmiossa, jossa on suorasähkölämmitys. Lämmitämme ilmalämpöpumpulla ja jatkossa varaavalla takalla. Mitä keinoja on siirtää lämpöä esim. makuuhuoneisiin, jos ovet haluaa pitää kiinni. Ilmanvaihtona meillä on koneellinenpoisto ja korvausilmaventtiilit makuu- ja olohuoneissa. Pidämme ainakin pienillä pakkasilla patterit pois päältä. Kuinka alas huoneen lämpötila voi esim. makuuhuoneissa laskea, ettei siitä ole rakenteille haittaa?    

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Huonelämpötilojen 21- 22 astetta on koettu olevan sopivin ja lattian pintalämpötilan 18 astetta. Toki voi olla alhaisemmatkin lämpötilat, mutta asumisviihtyisyys kärsii. Rakenteille ei muutamien asteiden pudottaminen vaikuta, mutta sisäilman kosteuden määrästä riippuen siitä muodostuu haittaa.
Ilmastointi ja sen säädöt on syytä tutkia, sillä siitä saa parhaat säästöt aikaiseksi. Ilmastointikoje, jossa on pyörivä lämmön talteenottotekniikka, on tehokkain lämmön säästäjä.
PN
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Energianeuvonta / ei otsikkoa":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen punainenpilvi antama (22.10.2014 18:43) kommentti

Kysyjä ei halunnut tietää yleisesti suositeltua huonelämpötilaa vaan muita asioita.Vastaus: Jos haluaa lämmön siirtyvän makuuhuoneeseen on ovi pidettävä auki. Lämpötila voi olla n. 17 astetta ilman haittaa. On hyvä hankkia kosteusmittari jos haluaa seurata tilannetta.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: