Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Energianeuvonta aihealue Seuraava
pvm: 27.7.2011 8:40

Kysymys: Alapohjan eristys kalliota vasten

Energianeuvonta

Mikä on paras tapa eristää rossipohjainen alapohja kalliota vasten. Kalliota ei ole louhittu tasaiseksi, vaan antura on tehty kallion mutojen mukaan. Kallio "hikoilee" näin kosteana ja kuumana kesänä ja kosteus tiivistyy alapohjan levyihin ja niskapuihin. Alapohjassa on jo kanavatuuletin, mutta sekään ei poista kosteaa ilmaa tarpeeksi tehokkaasti. Eli pitäisi jollain konstilla vähentää kosteuden mmuodostumista.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ulkoilman kosteus on varsin korkea. Se kondensoituu ryömintätilassa, kun kallio johtaa viileyttä tilaa. Oheisen rakentamismääräyskokoelman kohdassa 3.2 Ryömintätilainen alapohja annetaan määräykset ja ohjeet ryömintätilasta. Kohtien 3.2.1.2 ja 3.2.1.3 ohjetta soveltaen kallion viileyden vaikutusta pitää pienentää. Kallion päälle laitetaan kapillaarikatkoksi kiviainesta. Sen päälle asennetaan muovi, ja vähintään 50 mm EPS-eristettä. Tuuletusta voi vielä parantaa lisäämällä tuuletusaukkoja 3.2.1.5 ohjetta enemmän.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Energianeuvonta / Alapohjan eristys kalliota vasten":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Hakkuuaukiosta puutarhaksi
Moi,Olen ostanut hehtaarin tontin joka on nyt hakkuuaukiona. Tiedettävästi jossain syvyydessä hakkuujätteen ja pintakerroksen alla pohjalla on kalliot...
Kalliotontti/pihan perustaminen
Hei,Tonttimme on kalliotontti, josta räjäytettiin suuri määrä kalliota. Talo on tehty, mutta nyt olisi pihan vuoro. Mikä olisi oikeaoppinen...