HuoltoOptimi-huoltokirja vanhoille ja uusille rakennuksille

Huoltokirja on ollut vuoden 2000 alusta asti pakollinen kaikissa uusissa asuinrakennuksissa. Täytetty huoltokirja on esitettävä rakennuksen lopputarkastuksen yhteydessä. HuoltoOptimi-huoltokirja on sähköisesti täytettävä tietokantapohjainen ohjelma. Voit täyttää huoltokirjaa koko rakennushankkeen tai remontoinnin ajan ja tulostaa se tarvittaessa. Muistuttaa tulevista huoltotoimenpiteistä Eri huoltotöiden opastamisen lisäksi ohjelma myös muistuttaa tehtävistä huolto- ja tarkastustöistä, eli sinun ei itsesi tarvitse miettiä milloin mitäkin on tehtävä.


HuoltoOptimi-huoltokirja vanhoille ja uusille rakennuksille

Tietoa HuoltoOptimi-huoltokirjasta

Osta HuoltoOptimi

Kustannusarvio-ohjelmat


Kysyttävää tämän sivun tuotteista

Kysymys: Miten HuoltoOptimi toimii taloyhtiössä, jossa on yhteensä 22 huoneistoa yhteensä 11 paritalossa. Tämän lisäksi piharakennus ja autokatokset. Huolto-ja kunnossapitotöitä tehdään eri tavoilla: Huoltoyhtiö. Talkoot. Osakkaat ja asukkaat (omassa hallinnassa olevat tilat).
Vastaus: HuoltoOptimi on sisällytetty Omataloyhtio.fi:ssä toimivaan TaloyhtiöOptimiin. Taloyhtiölle luodaan oma huoltokirjansa, johon voidaan kirjata taloyhtiön huoltotoimenpiteet. Lisäksi jokaiselle huoneistolle luodaan oma huoneistokohtainen huoltokirjansa, jonne osakkaat pääsevät kirjaamaan tehtyjä huoltotoimia.

Kysymys: Huoltokirja maksaa 50,- eka vuosi. Jos ostan sen lokakuussa, onko se voimassa siitä vuoden eteenpäin, vai kalenterivuoden loppuun?
Vastaus: Huoltokrija on voimassa ostohetkestä vuoden eteenpäin.

Kysymys: Mistä osiosta löytyy työmaapäiväkirja.Kiitos jo etukäteen.
Vastaus: Työmaapäiväkirja löytyy suoran ylävalikosta, kohdasta Kysy, Päiväkirjat.

Kysymys: Tervehdys Hieno ohjelma, mutta näin vanhan talon omistajana kaipaisin neuvoja/parannusta (en kylläkään ole täysin perehtynyt ohjelman mahdollisuuksiin). Tässä esitietoja: Rak. -61/-94, eli ns. "elintasosiipi", itsellä laajennus (ei elintaso) vaan pakon sanelema useasta lapsesta johtuen. Vanhasta osasta, kunnasta löytyi vain kannet, ”rakennettu on, "Klupiaskin kansi” oli "hukkunut" johonkin.( Uudesta osasta löytyy kaikki paperit): Nyt haluaisin tehdä huoltokirjan ko. talolle. Rakennus on yhtä kokonaisuutta, mutta kuten ymmärrettävää, -61/-94 rakennus materiaalit (ulkoseinät ym.) eivät voi olla yhtä. Voin tietty tehdä Optimiin 2 erillistä "asuinrakennusta", mutta itse kokisin mielekkäämmäksi, että olisi 1 asuinrakennus, jossa olisi esim. perustiedot (sähköliittymä 3x25A, viemäröinti, tontin koko, tontin tiedot, rakennusoikeus ym. vastaavat, rakennuksen koko) yhdessä osiossa. Sitten olisi alavalikko "vanha osa/uusi osa", jossa olisi ko. osien rakennemateriaalit (mahdollisesti eriteltyinä tilat neliöinä / kuutioina ymv., tietty vaatisi vertauslaskennan perusosaan), ominaan. Eli valikosta ”Kaikki kohteet/tee uusi” voisin lisätä ”perustiedoissa” olevaan taloon ”uuden osan”, jossa olisi eri materiaalit ulkoseinissä ym., ja voisin valita ”huonetilat” ja tehdä sinne ”uusia huoneita”, näin koko asuinrakennus pysyisi ”kasassa”. Tulostuksessa olisi erikseen perustiedot, sitten vanha osa / uusi osa. Ko. uudistus saattaisi vaatia heti alussa ” kyselyn, onko rakennuksessa eriaikaan rakennettuja osia tai vastaavan”? t. Jussi K. ps. saatan olla väärässäkin ja mahdollisuudet ko. asiaan löytyvät ohjelmasta, silloin pyytäisin ohjeita kuinka teen ko. erittelyn?
Vastaus: Erittäin hyvä ehdotus. Tuohon HuoltoOptimiin on juuri alkamassa muutostöitä ja vien nuo ehdotuksesi ohjelman seuraavaan kehityspalaveriin. Kiitokset.Pentti TeponojaRakentaja.fi

Kysymys: Mistä löydän huolto-optimin, eli että pääsen sinne sisään. Kun etsin sitä pääsen vain ostamaan ja aktivoimaan. Kun menen aktivointiin niin sitten ohjelma ilmoittaa että minulla on jo aktivoitu versio ja siitä pääsen sitten ohjelmaan. Luulisi olevan suorempikin tie.
Vastaus: HuoltoOptimi löytyy omalta jäsentililtä joka aukeaa keski-ikkunaan sisäänkirjautumisesi jälkeen. kun se on auennut keski-ikkunaan klikkaa kohtaa oma HuoltoOptimi. Pääset sinne myös alla olevan linkin kautta https://www.rakentaja.fi/suorakanava/huoltooptimi/ Pentti Teponoja Rakentaja.fi

Kysymys: Voiko Huoltokirjalle tallettaa useamman talon tietoja ?
Vastaus: Kyllä tuolle HuoltoOptimille voi tallentaa rajattoman määrän kohteita. Pentti Teponoja Kehitysjohtaja Rakentaja.fi

Kysymys: Toimiiko huoltokirja Mac ohjelmistolla?
Vastaus: HuoltoOptimi toimii ja sitä käytetään oman jäsentilin kautta eli se toimii kaikissa koneissa netin välityksellä. Pentti Teponoja Rakentaja.fi

Jäikö jokin askarruttamaan tämän sivun tuotteesta tai palvelusta? Jätä kysymys viereiseen laatikkoon, vastaajana toimii yrityksen asiantuntija.

Jättääksesi kysymyksen sinun tulee olla Rakentaja.fi -jäsen sekä olla kirjautunut palveluun. Jäseneksi liittyminen ilmaista. Liity jäseneksi tästä.

TUTUSTU MYÖS