Tuoksutraakkipuu

Dracaena fragrans

ruotsinkielinen: doftdracena

puoli-pilvinen
Kasvilaji:
Huonekasvit
Vyöhykkeet:
 
 

Ehdota kasvikuvaa

Kuvaus

Rehevä ja leveälehtinen. 50-70 cm pituiset, hiukan riippuvat lehdet kaartuvat alaspäin. Tuoksuvat kukat ilmestyvät vasta iäkkäälle kasville. Vihertävän valkeat tai kermanvalkoiset kukat ovat sarjana tai röyhynä. Kukinnan jälkeen latvaruusuke lakkaa kasvamasta ja sivuversot kehittyvät.

'Massageana' -lajikkeen lehdet muuttuvat varjossa kokonaan vihreiksi. 'Victoria' vihertyy helposti.

tuoksuva
Kukinnon väri:
valkoinen
Kukinta-aika:
kesä

Soveltuvuus

Myrkyllinen eläimille.

Valontarve:
puolivarjo

Hoito

Huoneenlämpö riittää. Ahkera sumutus on hyväksi. Kirjavalehtiset lajit tarvitsevat tasaisen märkyyden ja talvella niukan kosteuden. Kasvuaikana annetaan seoslannoitetta pari kertaa kuussa. Vanhoille kasveille riittää useimmiten pintamullan uusiminen ja lannoitus. Pitkävartisen kasvin voi lyhentää ja nuorentaa juurruttamalla runko sammal- tai turvenyytissä.

Lisääminen

Varhain keväällä voi ottaa verson kärjistä vaaksan mittaisia latvapistokkaita. Turpeen ja hiekan seokseen pistettyinä ja muovilla peitettynä ne juurtuvat puolessatoisa kuukaudessa.

Lähilajit ja lajikkeet

'Rothiana', 'Santa Rosa', 'Janet Graig', 'Massangeana', keltainen keskijuova, 'Lindenii' vaaleanvihreänkirjava, 'Victoria' tummalehtinen, reunat keltajuovaiset, supputraakkipuu Dracaena deremensis, kanariantraakkipuu Dracaena draco, kirjotraakkipuu Dracaena goldiena, sirotraakkipuu Dracaena reflexa, täplätraakkipuu Dracaena surculosa