Tulilatva

Kalanchoe Blossfeldiana-ryhmä

ruotsinkielinen: våreld, höstglöd

auringossa     puoli-pilvinen
Kasvilaji:
Huonekasvit
Korkeus:
30 cm
Vyöhykkeet:
 
 

Ehdota kasvikuvaa

Kuvaus

Lajikkeiden lehtiparit ovat taajassa. Keskikokoiset lehdet ovat kiiltävän tummanvihreät, ehyt- tai nyhälaitaiset. Kukat ovat pystyt, yksinkertaiset tai kerrannaiset. Kukista löytyy valkoinen, violetteja, punaisia, keltaisia ja oransseja värejä. Neliteräiset kukat ovat vain sentin kokoiset. Kukinta kestää viileässä jopa kuukausia. Yleensä kasvi hävitetään kukinnan jälkeen, mutta se on koristeellinen viherkasvinakin. Lehdet punertuvat, jos kasvi saa suoraa auringonvaloa kesällä.

Kukinnon väri:
keltainen, lila/violetti, oranssi, valkoinen
Kukinta-aika:

Soveltuvuus

Valontarve:
aurinko, puolivarjo
Nukkalehtiset vaativat voimakasta auringonvaloa, vahapintaiset tyytyvät hajavaloon, kiiltäväpintaisia suojattava paahteelta.

Hoito

Huoneenlämpö kasvukaudella, talvilepo 15 astetta. Lajikohtainen kastelu; kesällä lähes päivittäin. Liiallinen kastelu tavallinen syy kasvin kuolemiseen. Vain kukkivaa kasvia lannoitetaan kahden viikon välein. Istutus keväällä. Jos kasvi voi hyvin, multa vaihdetaan joka toinen vuosi.

Lisääminen

Voidaan lisätä lehti-, nivelväli- tai latvapistokkaista. Pienet lajit kasvattavat sivuversoja.

Lähilajit ja lajikkeet

Punaisia: 'Annette', Bulls Kätchen', 'Pixie', 'Pollux', 'Serenade', Tabasco'

Oransseja: 'Montezuma', 'Rumba'

Keltaisia: 'Firefly', 'Brandy'
Violetteja: 'Adagio', 'Largo', 'Kristina'
huopaitulehti Kalanchoe beharensis, lontoonitulehti Kalanchoe x kewensis, kirjoitulehti Kalanchoe marmorata, nuokkuitulehti Kalanchoe porphyrocalyx, nukkailtulehti Kalanchoe tomentosa, kelloitulehti Kalanchoe uniflora