Sutipuu

Pachira aquatica

ruotsinkielinen: strandkastanj

auringossa     puoli-pilvinen
Kasvilaji:
Huonekasvit
Vyöhykkeet:
 
 

Ehdota kasvikuvaa

Kuvaus

Sutipuu on kookas ja veistoksellinen puu. Puinen runko on tyveltä paksuuntunut. Suuret lehdet muodostuvat useista soikeista lehdyköistä. Lehtien alapinnoille muodostuu harmittomia sokerikiteitä, jotka kuuluvat kasvin normaaliin aineenvaihduntaan. Pähkinät ovat syötäviä. Samassa ruukussa on yleensä muutama taimi, joiden varret on palmikoitu lomittain. Helppohoitoinen huonekasvi, joka sopeutuu asuinhuoneen kuivuuteen ja heikohkoon valoon.

Sutipuu on alun perin kotoisin Väli-Amerikasta. Luonnossa se kasvaa kosteikkopaikoissa jokien varsilla ja siitä kehittyy korkea ja tuuhea puu.

Kukinta-aika:

Soveltuvuus

Talvella lehtiä varisee jonkin verran, mutta runsas lehtien ruskeutuminen ja variseminen viittaavat kuivaan huoneilmaan, kasteluvirheeseen ja valon puutteeseen.

Valontarve:
aurinko, puolivarjo
Sietää hajavaloa.

Hoito

Alin lämpötila 15 astetta. Säännöllinen kastelu, multa saa kuivahtaa. Kasvi varastoi vettä puuvarteensa, joten sitä ei tulisi kastella liian usein. Talviaikaan kastelu jopa kolmen viikon välein! Sietää kuivumista. Lannoitus joka toinen viikko kastelun yhteydessä kasvukaudella. Suihkuttelu sen sijaan on ensisijaisen tärkeää, sillä kasvi kärsii kuivasta huoneilmasta. Uudelleenistutus varhain keväällä, samalla kasvia voi leikata.

Lisääminen

Siemenistä.

Lähilajit ja lajikkeet

-