Supputraakkipuu

Dracaena deremensis

ruotsinkielinen: dracaena

puoli-pilvinen     varjossa
Kasvilaji:
Huonekasvit
Vyöhykkeet:
 
 

Ehdota kasvikuvaa

Kuvaus

Kasvilla on lyhyet tummanvihreät lehdet ja ne kasvavat tiheänä ruusukkeena. Kasvi varistaa vanhat lehtensä, joten tuloksena on kaunis latvatupsu.

Useimmat traakkipuut kukkivat vasta iäkkäinä. Vihertävän valkeat tai kermanvalkoiset kukat ovat sarjana tai röyhynä, ja tuoksuvat.

tuoksuva
Kukinnon väri:
valkoinen
Kukinta-aika:
kesä

Soveltuvuus

Myrkyllinen eläimille.

Valontarve:
puolivarjo, varjo
Menestyy myös pohjoisikkunalla.

Hoito

Kasvaa myös varjoisassakin paikassa, eikä ainakaan talvisaikaan tarvitse paljoa vettä. Mullan olisi hyvä kuivahtaa kasteluiden välillä. Talvella sitä voi pitää myös viileämmässä, mutta ei alle 16 asteessa. Pitkävartisen kasvin voi lyhentää ja nuorentaa juurruttamalla runko sammal- tai turvenyytissä.

Lisääminen

Latvapistokkaista.

Lähilajit ja lajikkeet

'Compacta', juovatraakkipuu 'Bausei' valkoinen pitkittäisjuova, 'Warneckii' vaaleita tai harmaita juovia. kanariantraakkipuu Dracaena draco, tuoksutraakkipuu Dracaena fragrans, 'Victoria', 'Massangeana', 'Lindenii' vaaleanvihreänkirjava, 'Victoria' tummalehtinen, reunat keltajuovaiset. kirjotraakkipuu Dracaena goldiena, sirotraakkipuu Dracaena reflexa, 'Song of India', ruokotraakkipuu Dracaena sanderana, täplätraakkipuu Dracaena surculosa, 'Florida Beauty'