Reunustraakkipuu

Dracaena marginata

ruotsinkielinen: regnbogsdracena

puoli-pilvinen
Kasvilaji:
Huonekasvit
Vyöhykkeet:
 
 

Ehdota kasvikuvaa

Kuvaus

Reunustraakkipuu varistaa vanhat lehtensä, joten tuloksena on siro latvatupsu. Lehdet ovat tiiviinä kimppuna. Ne ovat enintään 30 cm mittaisia, tyvestä leveitä, kärkeen kapenevia ja tumman kiiltäviä. Lehtien reunoissa on punaruskeat raidat. Maitiaisneste on oranssinpunaista tai keltaista; tästä johtuen traakkipuuta nimitetään myös lohikäärmepuuksi.

allergisoiva
Kukinta-aika:

Soveltuvuus

Myrkyllinen eläimille.

Valontarve:
puolivarjo

Hoito

Huoneenlämpö riittää. Ahkera sumutus on hyväksi. Kirjavalehtiset lajit tarvitsevat tasaisen märkyyden ja talvella niukan kosteuden. Kasvuaikana annetaan seoslannoitetta pari kertaa kuussa. Vanhoille kasveille riittää useimmiten pintamullan uusiminen ja lannoitus. Pitkävartisen kasvin voi lyhentää ja nuorentaa juurruttamalla runko sammal- tai turvenyytissä.

Lisääminen

Varhain keväällä voi ottaa verson kärjistä vaaksan mittaisia latvapistokkaita. Turpeen ja hiekan seokseen pistettyinä ja muovilla peitettynä ne juurtuvat puolessatoisa kuukaudessa.

Lähilajit ja lajikkeet

'Tricolor', supputraakkipuu Dracaena deremensis, 'Bausei' valkoinen pitkittäisjuova, 'Warneckii' vaaleita tai harmaita juovia. kanariantraakkipuu Dracaena draco, tuoksutraakkipuu Dracaena fragrans, 'Victoria', 'Massangeana', 'Lindenii' vaaleanvihreänkirjava, 'Victoria' tummalehtinen, reunat keltajuovaiset. kirjotraakkipuu Dracaena goldiena, sirotraakkipuu Dracaena reflexa, 'Song of India', ruokotraakkipuu Dracaena sanderana, täplätraakkipuu Dracaena surculosa, 'Florida Beauty'